Начало Полезно Биткойн обезпечението на Binance вдъхва доверие на пазара
Обратно

Крипто валути

Биткойн обезпечението на Binance вдъхва доверие на пазара

Одиторският доклад идва, след като Binance обяви ангажимент за повишаване на финансовата прозрачност след срива на крипто гиганта FTX.

В края на ноември Binance обяви система за доказателство за резерви (PoR), за да докаже съотношението едно към едно на резервите към активите на инвеститорите. Binance за пръв път публикува данни за Биткойн, показващи 101% съотношение на наличностите от BTC на борсата към наличностите на клиентите, с резерви във веригата от 582,485 BTC към нетния баланс на клиентите им от 575,742 BTC, към 22 ноември 2022 г.

Новият одиторски доклад на Mazars, който беше поискан от Binance за същата екранна снимка, изглежда потвърждава точността на твърдението на Binance.

С включването на Активите в обхвата (in-scope assets), отпуснати на клиенти чрез маржин, и заемите, които са свръхобезпечени с Активи извън обхвата (out-of-scope assets), установихме, че Binance е обезпечена на 101%.

Mazars заяви, че одитът е бил ограничен по мащаб в рамките на договорените условия, или Agreed-Upon Procedures (AUP), с Binance.

Този AUP ангажимент не е ангажимент за даване на увереност. Съответно ние не изразяваме мнение или заключение за увереност. Ако бяхме извършили допълнителни процедури, можеше да ни бъдат известни други въпроси, които щяха да бъдат докладвани.

Като част от одита, Mazars накара Binance да извърши транзакции на портфейли, за да докаже, че адресите са под тяхна собственост.

Binance се ангажира да предостави доказателства за резерви за други криптовалути като Етериум (ETH), но към момента на писане на доклада борсата все още не го е направила.

Основателят на Kraken и бивш главен изпълнителен директор Джеси Пауъл по-рано заяви, че борсите биха могли да засилят прозрачността, като разкриват финансовите си задължения заедно с доказателствата за резерви.

Според фирмата за криптоанализ Nansen, с около $67 милиарда в криптоактиви, Binance притежава три пъти повече от 11 други борси взети заедно.


източник: https://cryptodnes.bg/

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути