Начало Полезно Европейският парламент отложи гласуването за въвеждане на MiCA
Обратно

Крипто валути

Европейският парламент отложи гласуването за въвеждане на MiCA

Според информацията забавянето е техническо и най-вероятно е причинено от проблеми при превода на документа от почти 400 страници на 24 езика.

С отлагането на окончателното гласуване европейските финансови регулатори трябва да изчакат по-дълго, преди да могат да започнат да изготвят правила за прилагане.

MiCA установява правила за лицензиране на компании, предлагащи крипто услуги в ЕС, регулира емитирането на стабилни монети и е едно от първите действия на ЕС, което има за цел да осъществи надзор над крипто индустрията.

Органите като Европейския орган за ценни книжа и пазари, и Европейския банков орган, разполагат с 12 до 18 месеца, за да изготвят техническите стандарти по MiCA, след като тя бъде официално одобрена.

През октомври 2022 г. Комисията по икономически и парични въпроси на Европейския парламент (комисия ECON) потвърди с 28 гласа срещу 1 предварителното споразумение за новата правна рамка за криптоактивите.

Месец след това обаче официалното гласуване, което преди се очакваше да се състои до края на 2022 г., беше отложено за февруари, също поради проблеми с превода.

Регламентът за прехвърляне на средства (TFR), който трябва да бъде приложен заедно с MiCA, също е отложен за същата сесия за гласуване през април.

Източник: https://cryptodnes.bg/

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути