Начало Полезно FTX: Каролин Елисън и Гари Уанг се признават за виновни в измама
Обратно

Крипто валути

FTX: Каролин Елисън и Гари Уанг се признават за виновни в измама

Според съобщение, направено от прокурора на Съединените щати за Южния окръг на Ню Йорк (SDNY) Дамиан Уилямс, бившият главен изпълнителен директор на Alameda Research Каролин Елисън и съоснователят на FTX Гари Уанг са се признали за виновни по обвинения във федерална измама.

Както мнозина предполагаха, двамата сътрудничат на Министерството на правосъдието в разследването на бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд.

Прокурорът сподели:

Както казах миналата седмица, това разследване продължава и се развива много бързо. Също така казах, че съобщението от миналата седмица няма да е последното ни и нека още веднъж да уточня, че днешното също не е.

[…] Обявявам, че SDNY е повдигнал обвинения срещу Каролин Елисън […] и Гари Уанг […] във връзка с ролята им в измамите, които допринесоха за фалита на FTX. 

Както г-жа Елисън, така и г-н Уанг се признаха за виновни по тези обвинения и двамата сътрудничат на SDNY.

Уилямс също така потвърди, че Банкман-Фрийд сега е под стража във Федералното бюро за разследване (ФБР) и е „на път обратно към Съединените щати“. Там той ще бъде транспортиран директно в Южния окръг на Ню Йорк, за да се яви пред съдия „възможно най-скоро“.

Уилямс използва изявлението и за да прикани към признания и сътрудничество всички, които може да са участвали в неправомерни действия във FTX или Alameda.

"Сега е моментът да го направите. Движим се бързо и търпението ни не е вечно."

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ обяви на 21 декември, че е повдигнала обвинения срещу Елисън и Уанг за ролята им в „многогодишна схема за измама“ на инвеститорите във FTX. Агенцията добави, че разследва и други нарушения на законите за ценните книжа, както и на други юридически и физически лица, свързани с неправомерното поведение.

Комисията по ценни книжа и фондови борси отбеляза, че както Елисън, така и Уанг сътрудничат на текущите разследвания.

 

Източник: https://cryptodnes.bg/

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути