Начало Полезно Заразата се разпространява: Kрипто кредиторът Genesis спря тегленията
Обратно

Крипто валути

Заразата се разпространява: Kрипто кредиторът Genesis спря тегленията

Поделението за крипто кредитиране на инвестиционната банка Genesis Global Trading временно спря организирането и обратното изкупуване на нови заеми, съобщи Financial Times. Това е поредният епизод от драмата, която предизвика фалита на борсата FTX в края на миналата седмица и последвалите тегления на средства от борси и спад в цените на криптовалути.

Genesis Global обслужва институционална клиентска база, като в края на третото тримесечие са имали над 2.8 милиарда долара общи активни заеми, според уебсайта на компанията, но според FT са организирали кредитиране за над 130 млрд. долара през миналата година. В резултат на спирането им в сряда се забавиха тегления на средства и от един от продуктите на борсата Gemini Trust, с която имат делови отношения.

Компанията майка на Genesis е DCG, която е собственик и на Grayscale. Те са един от най-големите собственици на биткойн в размер на 11 млрд. долара. В групата е и сайтът за крипто новини CoinDesk.

"Разбираме колко предизвикателна беше изминалата седмица поради въздействието на новините от FTX. В Genesis сме изцяло фокусирани върху това да направим всичко възможно, за да обслужваме нашите клиенти и да 

се ориентираме в тази трудна пазарна среда", написаха от Genesis в туит.

"Нашият приоритет №1 е да обслужваме нашите клиенти и да запазим техните активи."


Genesis играе ключова роля на пазарите на цифрови активи с фиксирана доходност. Базираната в Ню Йорк група позволява на клиентите да заемат своите монети в замяна на доходност от до 10%, като същевременно предоставя подобни услуги за групи, включително борсовия оператор Gemini. От своя страна борсата заема монети на институции като хедж фондове и други.
 

Временното спиране на Genesis се прехвърли и върху борсата Gemini Trust на братята Камерън и Тайлър Уинкълвос. При нейния продукт Earn има забавяне на тегленията. Gemini Earn е един от основните кредитори на Genesis с продукт, който цели да генерира доходност за своите клиенти, както и да им осигури бързо изтегляне на средствата.

Забавянето обаче не се е отразило на други услуги на базираната в Ню Йорк компания, според нейно съобщение.

Камерън и Тайлър Уинкълвос са бившите бизнес партньори на Марк Зукърбърг, като са го обвинявали, че е откраднал идеята им за Facebook.

Източник: https://www.capital.bg/

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути