Начало Полезно Chainalysis: Крипто престъпленията намаляват, но стават по-изтънчени
Обратно

Крипто валути

Chainalysis: Крипто престъпленията намаляват, но стават по-изтънчени

На фона на възстановяващ се крипто пазар и огромен институционален интерес към виртуалните валути се наблюдава чувствително намаление в общата стойност на злоупотребите и криминалните престъпления, свързани със сектора - сумата от незаконни дейности е общо 24.2 млрд. долара. Това показва докладът на Chaunalysis за 2023 г.

Противно на общото мнение, през крипто въобще не се "пере" лесно, тъй като транзакциите са публични и лесно се свързват към лица и обекти по обемите пари и техните движения. Както във всяка сфера, в крипто нишата също има иновации в този аспект, а регулациите се стремят да "изравнят" бойното поле в опит да предодвратят международни престъпления без да разгневят останалите над 98.5% от общността, които са в крипто по други причини.

 

Източник: https://www.capital.bg/moiat_capital/crypto/2024/03/11/4597707_chainalysis_kripto_prestupleniiata_namaliavat_no/

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути