Начало Полезно Ето какво предстои за крипто сектора през следващите 5 години, според Б. Армстронг
Обратно

Крипто валути

Ето какво предстои за крипто сектора през следващите 5 години, според Б. Армстронг

Армстронг, главен изпълнителен директор на Coinbase, сподели, че със сигурност можем да направим всичко възможно да изградим някои от нещата, които смятаме, че имат потенциал. Това е чудесен начин, по който хората могат да окажат влияние върху света. Също така според него ще има по-ясни регулирани среди в Г-20 и по целия свят, което би отключило много повече институционален капитал.

Според него ще станем свидетели на това как все повече държави приемат криптовалутата като законно платежно средство, подобно на Ел Салвадор. 

Армстронг вярва, че много държави ще се стремят към дигиталните валути на централните банки (CBDC), а в САЩ USD Coin (USDC) може да се окаже нещо като фактическа дигитална валута на американската централната банка. 

Той мисли, че USDC вероятно ще бъде най-голямата в света, изпреварвайки Tether, както и че криптовалутите тепърва ще започнат да оказват наистина голямо влияние върху икономическата свобода.

Армстронг прогнозира, че в света има 200-300 милиона души, които са използвали криптовалута. Според него до пет години може да станат 5 пъти повече.
 

По тема възможностите на USDC, Армстронг сподели, че според него там има много перспективи. Освен че е често използвана от трейдърите, стабилната монета намира приложение в различни сегменти като търговия с двойки, DeFi, децентрализирани борси и други. 

USDC се използва и от бизнеса. Виждаме, че някои предприятия извършват междуфирмени (B2B) плащания. Просто е по-бързо, отколкото да получите превод – тя ще пристигне за няколко секунди и с по-малки такси от изпращането на преводи. Мисля, че за B2B плащанията е полезно.

Армстронг каза, че по света има много хора, които биха искали да имат банкова сметка в САЩ, но нямат достъп. Чрез самопопечителстван портфейл или нещо подобно обаче, те биха имали възможност да държат американски долари чрез USDC.

Източник: https://cryptodnes.bg/

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути