Начало Полезно Колко ще изкарват Етериум валидаторите след Сливането?
Обратно

Крипто валути

Колко ще изкарват Етериум валидаторите след Сливането?

Етериум анализаторът, който се подвизава под името „Pintail“ в Twitter и GitHub, е автор на подробни модели на икономическите ефекти от въвеждането на EIP-1559, ъпгрейдите на Altair и Medalla и различните стратегии за Uniswap (UNI). 

Сега той изчисли предстоящите възнаграждения на валидаторите на доказателство за залог (PoS) на Етериум.

Според публикация, споделена от Pintail, по-голямата част от възнагражденията, споделяни между участниците в мрежата на ETH, всъщност идват от така наречената „MEV“ (Maximal или Miner Extractable Value).
 

Тази променлива няма да се промени много с въвеждането след Сливането в основната мрежа на Етериум, въпреки че интервалът между блоковете в Етериум се променя от 13.5 секунди (средно) на 12 (фиксирано). 

Pintail проследи динамиката на MEV през последните шест месеца. Въз основа на тези изчисления средната възвръщаемост за валидаторите на Етериум след Сливането ще бъде около 6.1%. Действителната статистика на възнагражденията на валидаторите обаче може да варира, добави Pintail. 

Моделирането, базирано на едно и също ниво на MEV, което се изплаща на валидаторите след Сливането, показва медианна възвръщаемост за валидаторите от 6.1% APR (включваща както MEV, така и възнагражденията на консенсусния слой), с долен квартил от 5.3% и горен квартил от 7.3%.

Този показател включва както възнагражденията на консенсусния слой, така и MEV. При някои потребители обаче наградите им ще бъдат по-малко променливи от тези на техните конкуренти. Pintail предвижда, че такава предсказуемост може да се постигне чрез стартиране на множество валидатори или „обединяване“ с колеги в мрежата. Това може да се постигне например чрез стейкинг на ETH с доставчици на стейкинг за ликвидност.

Сливането ще се активира на 15 септември 2022 г. и екосистемата от миньорите ще бъде заменена от участници, заллагащи своя ETH тъй като протоколът мигрира към консенсус за доказателство за залог (PoS).

Източник: https://cryptodnes.bg/

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути