Начало Полезно Обемът на крипто инвестиционните продукти достигна 2-годишно дъно
Обратно

Крипто валути

Обемът на крипто инвестиционните продукти достигна 2-годишно дъно

Тези предложения достигнаха обеми на търговия от $901 милиона миналата седмица, което е значително по-ниско от средната седмична стойност от началото на годината, която към 8 август възлиза на $2.4 милиарда.

Инвестиционните продукти с дигитални активи също отбелязаха нетни изходящи потоци в размер на $27 милиона през миналата седмица, което е малко повече от изходящите потоци в размер на $9 милиона от предходната седмица, сочат данните.

„Макар че историята показва, че това отчасти се дължи на сезонни ефекти, смятаме, че то също така подчертава продължаващата апатия след неотдавнашните спадове на цените“, заяви ръководителят на отдела за проучвания на CoinShares Джеймс Бътърфил в доклада на крипто инвестиционната компания от понеделник.

 

Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) се търгуват на цени от около $20,400 и $1,580 към момента на публикуване.

Отрицателните нетни потоци през миналата седмица бяха обусловени от изходящи потоци от Биткойн продукти в размер от $29 милиона. При инвестиционните продукти, фокусирани върху къси позиции на Биткойн, се наблюдаваха малки входящи потоци от около $1 милион.
 

„И двете предполагат минимална, но продължаваща предпазливост от страна на инвеститорите, която според нас се дължи на продължаващата ястребова реторика от страна на Федералния резерв на САЩ“, добави Бътърфил.

Председателят на Фед Джером Пауъл предупреди по време на изказванията си в петък на икономическия симпозиум в Джаксън Хоул, че ценовата стабилност все още е далеч. След коментарите на Пауъл някои анализатори заявиха, че предвиждат още едно повишение на лихвения процент със 75 базисни пункта през септември.
 

„В момента, в който се появят признаци за обрат от страна на Фед, вероятно ще видим много по-голямо участие на институционалните инвеститори“, заяви Бътърфил.

Изходящите потоци от миналата седмица отбелязаха третата поредна седмица на отрицателни потоци за крипто инвестиционните продукти, възлизащи на $46 милиона за този период. Тази тенденция идва, след като нетните входящи потоци в крипто инвестиционни продукти възлизат на $474 милионаа през юли – най-голямата месечна сума през 2022 г.
 

Притокът на пари към такива предложения през миналия месец отчасти се дължеше на обрат при Етериум продуктите, които наброяваха потоци от $138 милиона през юли, в сравнение с комбинираните отрицателни нетни потоци от около $450 милиона през предходните шест месеца.

Миналата седмица продуктите, фокусирани върху Етериум, отбелязаха незначителни изходящи потоци от около $1 милион. Числото предполага, че въпреки подобряването на доверието поради предстоящото „Сливане“ на Етериум следващия месец, инвеститорите предпочитат да изчакат промяната на консенсусния алгоритъм, преди да добавят позиции, каза Бътърфил.

„[Сливането] вероятно ще доведе до подновяване на доверието в Етериум, тъй като той отговаря на много от изискванията на инвеститорите, които искат да инвестират, особено от гледна точка на ESG“, каза той. „Ако към края на годината видим приток на средства и потенциално поскъпване на цената, то може да бъде предизвикано от Етериум.“

Източник: https://cryptodnes.bg/ 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути