Начало Полезно Ethereum достигна 2000 USD, засенчен от биткойн (АКТУАЛИЗИРАН)
Обратно

Крипто валути

Ethereum достигна 2000 USD, засенчен от биткойн (АКТУАЛИЗИРАН)

Двата най-големи криптоактива, биткойн (BTC) и ethereum (ETH), са на път да открият нови рекордни върхове. (Актуализирано на 1 февруари, 06:13 UTC, с последните пазарни данни и коментари от Илон Мъск.)

Въпреки неотдавнашните проблеми, причинени от високи такси, които помогнаха на конкурентите да нараснат, ETH днес надхвърли 2000 щатски долара за първи път, докато BTC, който все още е актив от 1 трилн щатски долара, се събра над 56 000 долара.

В неделя (06:08 UTC) ETH се търгува на 1,951 USD, коригирайки се по-ниско от новия си рекорд от 2,043 USD. Цената намалява с 3,8% на ден, като намалява седмичните си печалби до по-малко от 8%.

Високите такси за ETH потискат ралито, тъй като потребителите на DeFi мигрират към конкуриращи се, по-централизирани вериги като Binance Smart Chain, докато конкурентите използват всяка възможност да критикуват ETH.

В същото време обаче предлагането на ETH за търговия напоследък намалява:

 -ETH, заключен в DeFi, скочи с 16% за малко повече от месец, достигайки 7,7 милиона ETH (15 милиарда щатски долара).

 - ETH, изпратен до договора за депозит ETH 2.0, където се заключва в продължение на много месеци, надмина ETH 3 милиона (5.9 милиарда щатски долара).

 - Grayscale Ethereum Trust получи 222 958 ETH (435 милиона щатски долара) от възобновяването си през февруари.

Междувременно по същото време BTC се търгува на 56 789 USD, след като вчера достигна 57 851 USD. Цената се покачва с 1,5% на ден и 21% на седмица.

Цените на двата най-големи криптоактива се коригираха, след като Илон Мъск от Tesla каза, че „BTC & ETH изглеждат високи“. Въпреки това, както BTC, така и ETH се възстановиха оттогава, като биткойнът показа повече сила.

/cryptonews.com/

2021-02-21

Публикувани наскоро

Загубени пароли заключват милионерите от тяхното биткойн състояние

Собствениците на биткойни забогатяват, защото криптовалутата се е повишила. Но какво се случва, когато не можете да докоснете това богатство, защото сте забравили паролата за цифровия си портфейл?

Крипто валути