Начало Полезно Биткойн скочи над $46,8 хил., за да достигне 3-месечен връх
Обратно

Крипто валути

Биткойн скочи над $46,8 хил., за да достигне 3-месечен връх

Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация надхвърли $46 800, нараствайки с повече от 4% в рамките на два часа, за да достигне тримесечен връх. Биткойнът нарасна с над 12% от миналата неделя след изкачване в шест последователни дни, въпреки че остава извън началната си точка от $47,740 през 2022 г.

В бележка, публикувана в понеделник сутринта по азиатско време, сингапурският QCP capital посочи по-широко покачване на глобалните цени на активите като причина, поради която тази „възходяща инерция“ вероятно ще продължи в близко бъдеще. Фондът също така посочи продължаващите покупки на биткойни от Luna като причина за продължаващия импулс.

„Един забележителен поток от покупки тази седмица беше покупката на BTC за 125 милиона USDT от Luna Foundation Guard (LFG). Тази покупка е част от плана за систематично натрупване на BTC на обща стойност 3 милиарда USD като резерв за TerraUSD (UST), “, написа QCP.

Етерът и повечето други големи криптовалути също цъфтяха. Втората по големина криптовалута по пазарна капитализация следва подобен модел на биткойн в неделя и сменя собственика на над $3250, най-високото си ниво от началото на февруари. Solana, Cardano и Avalanche, наред с други алткойни, бяха на зелено. Dogecoin и Shiba Inu поскъпнаха съответно с около 6% и 3%.

Търговията се ускори след седмици на ниски обеми.

„Обемите на търговия се увеличават, тъй като купувачите се опитват да превърнат тази линия на съпротива в подкрепа и да предприемат допълнителни стъпки в ценообразуването“, пише Джо ДиПаскуале, главен изпълнителен директор на фонд мениджър BitBull Capital, но добавя: „Ако не останем по-горе от тази нива, пазара ще се консолидира доста под настоящите цени"

ДиПаскуале каза, че биткойн е имал "силна седмица, особено като се има предвид изтичането на тримесечните опции" в петък и отбеляза, че биткойн е "показал устойчивост" след решението на Федералния резерв миналата седмица да повиши лихвените проценти и продължаващата ескалация на руската инвазия в Украйна с икономическите му последици.

Но той също беше предпазлив в оценката си за следващите дни. „Докато участниците на пазара започват да стават бичи и индексът на страха и алчността е неутрален, биковете на BTC ще искат да видят консолидирането на цената над 46 000 долара за по-нататъшно продължаване“, каза той. „Предстоящата седмица също е важна, тъй като бележи края на тримесечието и можем да видим повишена волатилност след това“.

/finance.yahoo.com/
28.03.2022
 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути