Начало Полезно Потребител на крипто възстановява отдавна изгубен частен ключ за достъп до 4 милиона долара в биткойн
Обратно

Крипто валути

Потребител на крипто възстановява отдавна изгубен частен ключ за достъп до 4 милиона долара в биткойн

Дори с новооткритото си състояние щастливият студент каза, че ще избягва „скъпи луксозни стоки“ като нова кола или къща.

Студент твърди, че случайно е намерил частни ключове HODLed, започвайки още през 2011 г., което ще отключи над 4 милиона долара в биткойн.

Според изхвърлен акаунт от BitcoinHolderThankU, потребителят на Reddit е успял да осребри около 4,2 милиона долара в Bitcoin (BTC), след като е намерил изгубените ключове за 127 BTC на 22 декември, когато цената на крипто актива е била в $ 23 000. По-късно той ликвидирал монетите в средата на бика.

„Прекарах следващата седмица в измисляне как безопасно и сигурно да ликвидирам толкова голямо количество биткойн на възможно най-ниската цена“, каза Redditor. „Вървях се напред-назад и в крайна сметка накрая продадох всички 127 биткойни на цена от 33 439,02 долара за монета минус 0,15% такса. Нето беше приблизително 4,24 милиона долара. "

Той твърди, че е спечелил биткойн през 2011 или 2012 г. чрез „проучвания, гледане на видеоклипове и изпълняване на произволни задачи“, за да използва в крайна сметка монетите за закупуване на валута в играта за онлайн играта DarkOrbit. Съобщава се, че частните ключове никога не са липсвали, просто са забравени на по-стар модел компютър Dell, тъй като BitcoinHolderThankU в крайна сметка не е закупил валутата.

За съжаление, ако трябва да се вярва на сметката на Redditor-а, е пропуснал 1 милион долара допълнителна печалба, като не е задържал само още няколко седмици. От декември цената на биткойн е преминала $ 41 000, за да достигне нови рекорди. BitcoinHolderThankU призна, че „не биха продали всичките 127 биткойни“, ако същата ситуация се беше разиграла отново.

„За да си призная, направих HODL в продължение на 8-9 години, което е повече от по-голямата част от потребителите на крипто“, казаха те. „Определено щях да направя нещата по различен начин, ако ми беше даден втори шанс.“

Въпреки внезапното си състояние, Redditor-а казва, че ще избягва „скъпи луксозни стоки“ и възнамерява да вложи по-голямата част от средствата в S&P 500, добавяйки:

„Не искам да свърша като един от онези хора, които печелят от лотарията и издухват всичко за броени месеци / години [...] Ще продължа да живея живота си нормално, както бях на 21 декември и всеки ден преди това. "

За съжаление, не всички истории, включващи непоместени или забравени ключове, имат такъв щастлив край. Все още може да има над 285 милиона долара в биткойн, изгубени някъде в британския боклук, след като ИТ работник случайно изхвърли личния си лаптоп с ключовете си през 2013 г.

/cointelegraph.com/

2021-01-11

 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути