Начало Полезно Правителствата, парализирани от пандемията и политиката, са бичи настроени за крипто
Обратно

Крипто валути

Правителствата, парализирани от пандемията и политиката, са бичи настроени за крипто

Принудителните заключвания по света разкриват фатални недостатъци в паричния и финансовия режим, които царуват от 1971 г. - когато президентът Никсън отряза щатския долар от златото.

Свободата от всякакви ограничения от страна на жълтия метал всъщност е това, което даде фактически лиценз на централните банки да печатат пари в wazoo.

И точно това направиха през следващите десетилетия - и особено от 2008 г. Оттогава ...

Централните банки са се превърнали в основни формирователи на икономическата политика в целия Западен свят

Централните банкери са широко изолирани от политическите действия, които обикновено се провеждат в парламенти, конгреси или дори съдилища.

Те също така са до голяма степен необуздани от идванията и излизанията на избрани служители.

Това всъщност им дава свободата да провеждат почти всяка политика, която считат за подходяща. И тук, политическият им отговор на световната финансова криза през 2008 г. е голям.

Масивни парични интервенции под формата на почти нулеви лихвени проценти и печатане на пари на едро.

Разбира се, може да се твърди, че без тези парични ексцесии глобалната финансова система щеше да рухне през 2008 г.

Може също така да се твърди, че европейската дългова криза в средата на 2010 г. щеше да унищожи еврозоната и еврото. Или че световната икономика би била смазана от блокирането на COVID през 2020 г.

Със златото по-високите цени скоро водят до разширяване на предлагането. Например, по-високите цени на златото означават, че миньорите могат изгодно да добиват руда с по-нисък клас, която преди е била неикономична за производство. И подобно увеличение на предлагането естествено работи срещу рязко нарастващите цени на златото.

Биткойнът обаче не работи по този начин. Има твърд таван на доставките, дефиниран и фиксиран от блокчейна. Не могат да бъдат създадени (или някога ще бъдат) не повече от 21 милиона BTC - без значение какви са цените или пазарните условия.

Това също обяснява защо крипто пазарите са склонни да преминават в експоненциални параболични възходящи тенденции ... само за да се сринат обратно, да се възстановят и след това да стрелят отново за звездите.

/cryptonews.com/

2020-12-16

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути