Начало Полезно Нов институционален играч - MassMutual купува 100 милиона долара в Биткойн
Обратно

Крипто валути

Нов институционален играч - MassMutual купува 100 милиона долара в Биткойн

Според съобщенията компанията се надява да постигне "премерено, но значимо излагане на нарастващ икономически аспект на нашия все по-цифров свят".

Базираната в Масачузетс застрахователна компания MassMutual току-що обяви, че е закупила 100 милиона долара в Биткойн за общата си инвестиционна сметка.

Според доклад на The Wall Street Journal, компанията е закупила монетите - 5470 биткойна (BTC) предвид текущата цена от 18 279 долара - чрез базираната в Ню Йорк компания за управление на фондове NYDIG. Според съобщенията MassMutual също е купил дял от 5 милиона долара във фирмата, която държи 2,3 милиарда долара в крипто.

MassMutual каза пред Cointelegraph, че инвестицията е част от широка стратегия, целяща постигане на „премерено, но значимо излагане на нарастващ икономически аспект на нашия все по-дигитален свят.“ Компанията поясни, че:

"Нашата инвестиция от 100 милиона долара в биткойн чрез NYDIG ще представлява 0,04 процента - или по-малко от една десета от един процент - от общата ни GIA."

Покупката идва, тъй като основните институционални играчи приемат Bitcoin за първи път и продължават да инвестират в крипто. През септември фирмата за бизнес разузнаване MicroStrategy закупи над 425 милиона долара в биткойн като резервен актив. По-рано тази седмица компанията обяви, че ще инвестира и приходите от предлагане на ценни книжа на стойност 400 милиона долара в биткойн.

MassMutual каза пред Cointelegraph, че компанията контролира над 235 милиарда долара в общата си инвестиционна сметка към 30 септември.

/cointelegraph.com/

2020-12-10

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути