Начало Полезно Вторият най-богат човек в Мексико инвестира 10% от ликвидния си портфейл в биткойн
Обратно

Крипто валути

Вторият най-богат човек в Мексико инвестира 10% от ликвидния си портфейл в биткойн

166-ият най-богат човек в света разкри, че е инвестирал в биткойн.

Рикардо Салинас Плиего, вторият най-богат човек в Мексико, разкри, че 10% от „ликвидния му портфейл“ е инвестиран в биткойн (BTC).

Милиардерът сподели видеоклип, заснет в „латинска държава“, на който се вижда как банки изхвърлят торби за боклук, пълни с хартиени пари, в сметището. Той заяви, че „хартиените пари не струват нищо“, добавяйки: „Ето защо винаги е добре да диверсифицираме инвестиционното си портфолио.“

Видеото изглежда показва изхвърлянето на торби с венецуелски боливари, включително 10 000 боливарни банкноти, издадени през 2016 и 2017 г., преди страната да редеминира своите банкноти през 2018 г. на фона на ескалираща инфлационна криза.

Три часа по-късно Плиего публикува в Twitter препоръка за книгата The Bitcoin Standard, в която твърди, че „Bitcoin защитава гражданите от експроприация на правителството“ и разкрива инвестицията си в криптовалута:

„Днес препоръчвам THE BITCOIN PATTERN, тази книга е най-добрата и най-важната за разбиране на Биткойн. Биткойн защитава гражданите от експроприация на правителството. Много хора ме питат дали имам биткойни, ДА. Имам инвестирани 10% от ликвидния си портфейл. "

Crypto Twitter реагира радостно на новината, че 166-ият най-богат гражданин на света е инвестиран значително в биткойн, като Дан Хелд на Kraken провъзгласява: „Институционалното стадо се подтиква“.

Плиего отговори на Held, като каза, че институционалното приемане се е проявило постепенно от старта на Bitcoin Investment Trust на Grayscale през 2016 г.


/cointelegraph.com/

2020-11-18

Публикувани наскоро

Загубени пароли заключват милионерите от тяхното биткойн състояние

Собствениците на биткойни забогатяват, защото криптовалутата се е повишила. Но какво се случва, когато не можете да докоснете това богатство, защото сте забравили паролата за цифровия си портфейл?

Крипто валути