Начало Полезно Остават само 2,5 милиона биткойни за копаене
Обратно

Крипто валути

Остават само 2,5 милиона биткойни за копаене

Но с нарастващото търсене на биткойни, можем ли да очакваме повече недостиг?

Само 21 милиона биткойн (BTC) ще бъдат издадени, малко под 2,5 милиона BTC остават за добив.

В туит ChartBTC заяви, че биткойн мрежата вече е преминала 18,5 милиона BTC в обращение. Това означава, че са останали по-малко от 2,5 милиона BTC или около 11,9% от общия брой биткойни, които трябва да бъдат генерирани.

ChartBTC посочи, че половината от останалите 2,5 милиона BTC ще бъдат добивани през следващите четири години. От блока на генезиса през 2009 г., мрежата на биткойн вече е претърпяла три половинки, като третата половина се е състояла през май тази година.

Тъй като издаването на нови монети се намалява наполовина на всеки четири години, не се очаква да се добива последният биткойн преди 2140 г. След тази година не може да се добива нов биткойн.

Както Cointelegraph съобщава по-рано, група от осем експерти от Crypto Valley смятат, че последното разполовяване е различно от миналото, защото все повече хора обмислят да съхраняват спестяванията в BTC.

От началото на 2020 г. институционалното търсене на биткойн непрекъснато се увеличава. Нови данни от проучването показват, че институционалните инвеститори възнамеряват да увеличат своите разпределения за биткойни, независимо от краткосрочните спадове в цената. Чрез инвестицията си в MicroStrategy, най-големият в света държавен фонд за богатство вече притежава 577,6 BTC.

/cointelegraph.com/

2020-09-27

Публикувани наскоро

Загубени пароли заключват милионерите от тяхното биткойн състояние

Собствениците на биткойни забогатяват, защото криптовалутата се е повишила. Но какво се случва, когато не можете да докоснете това богатство, защото сте забравили паролата за цифровия си портфейл?

Крипто валути