Начало Полезно Над 100 милиона души държат биткойни и алткойни в световен мащаб
Обратно

Крипто валути

Над 100 милиона души държат биткойни и алткойни в световен мащаб

Потребителството на крипто се увеличава с експоненциална скорост, според изследователи от Кеймбриджкия център за алтернативни финанси.

С над 100 милиона души по света, които в момента използват криптоактиви - огромен ръст от 35 милиона, като същите изследвания са идентифицирали само две години.

Според ново проучване броят на удостоверените за самоличност потребители на cryptoasset е нараснал от 35 милиона в световен мащаб до „101 милиона уникални крипто държатели в 191 милиона акаунта“.

Авторите на статията, Blandin et al, вярват, че намалената анонимност е допринесла за лекотата, с която изследователите могат да идентифицират потребителите на крипто - както и факта, че много потребители на крипто сега използват множество крипто портфейли.

Те написаха,

„Това увеличение от 189% на потребителите може да се обясни както с увеличаване на броя на акаунтите (който се е увеличил с 37%), така и с по-голям дял от акаунтите, систематично свързани с идентичността на дадено лице, което ни позволява да увеличим нашата оценка минимални потребителски номера, свързани с акаунти на всеки доставчик на услуги. "

Изследователите казват, че въпреки ограниченията на тяхната методология "има основания да вярваме, че тази оценка предлага надеждна приблизителна цифра на общия брой притежатели на криптоактиви в световен мащаб."

Също така, те заявиха, че констатациите от проучването са в съответствие с тези на други изследователи, отбелязвайки, че „Други скорошни проучвания на потребителите също подчертават увеличаване на собствеността на криптоактивите. Изследване, поръчано от финансовия регулатор на Обединеното кралство, изчислява увеличение от 78%. "

„Това е важно, защото е хубаво кръгло число и тъй като цифрата им за 2018 г. е широко цитирана като една от най-надеждните оценки за броя на потребителите в целия свят“, Ник Картър, партньор в Castle Island Ventures и съосновател на анализа на крипто пазара фирма Coin Metrics, коментира.

/cryptonews.com/

 

 

 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути