Начало Полезно Wirex обяви мулти-валутна крипто карта с поддръжка от Mastercard
Обратно

Крипто валути

Wirex обяви мулти-валутна крипто карта с поддръжка от Mastercard

Новата карта, поддържана от Mastercard на Wirex, ще бъде свързана с 19 крипто и фиатни валутни сметки в приложението Wirex.

Wirex - първата платформа за криптовалута, получила основно членство в Mastercard - ще пусне нова мултивалутна карта по петите на членството.

Wirex е базиран в Лондон процесор за криптоплащане и се регулира от Органа за финансово поведение на Обединеното кралство с лиценз за издаване на крипто карти в Европа.

Мултивалутната Wirex карта ще се поддържа от Mastercard и ще бъде свързана с 19 крипто и фиат валутни сметки в приложението Wirex. Официалната дата на пускане все още не е обявена.

В опит да насърчи използването на криптовалута за ежедневни плащания, компанията също надгражда съществуващата си програма за награди „Cryptoback“, която досега възнаграждаваше потребителите с до 1,5% обратно в биткойн (BTC) за всяка транзакция в магазина.

Отсега нататък наградите ще бъдат до 2% онлайн и в магазин и с до 6 процента награди за собствения баланс на Wirex Token на клиентите годишно.

Преди офертата на Mastercard, Wirex пуска още няколко нови функции, надграждайки партньорство с компанията за решения за плащания LHV.

В Европейското икономическо пространство новите функции, които вече са на живо, включват поддръжка за пет нови валути: Coration Kuna, чешка крона, полски злоти, румънски леи и унгарски форинт.

По-рано тази година платформата удари над три милиона активни потребители, виждайки приемане сред по-масовите потребители, „които обикновено не са твърди потребители на криптовалута“, според нейния изпълнителен директор.
 

Услугата на Wirex позволява на потребителите в 130 държави да харчат своите криптовалути и фиатни валути, използвайки съществуваща специална карта Visa и мобилно приложение.

/cointelegraph.com/

2020-09-17

Публикувани наскоро

Загубени пароли заключват милионерите от тяхното биткойн състояние

Собствениците на биткойни забогатяват, защото криптовалутата се е повишила. Но какво се случва, когато не можете да докоснете това богатство, защото сте забравили паролата за цифровия си портфейл?

Крипто валути