Начало Полезно Биткойн миньорите са продали с 63% повече монети, отколкото са генерирани за един ден
Обратно

Крипто валути

Биткойн миньорите са продали с 63% повече монети, отколкото са генерирани за един ден

С вчерашната корекция в ethereum (ETH) и много DeFi токени, които също се преливат в биткойн (BTC), биткойн миньорите продават BTC 844 (USD 9,5 млн.) За един ден, или 63% повече монети, отколкото са генерирали за същия период от време.

Също така, според данни от ByteTree, миньорите са продължили да разпродават повече биткойни, отколкото са добивали тази седмица, като през последните 7 дни е регистриран нетен отлив от BTC 812. Нивото на седмичните изходящи потоци от миньори следва приблизително в съответствие с цифрите от миналата седмица, въпреки че представлява значително увеличена продажба от страна на миньорите в сравнение със ситуацията в средата на август, когато седмичните изходящи потоци бяха BTC 171.
 

Промяната в салдата на миньорите беше посочена и от доставчика на анализ CryptoQuant, като нарече изходящите потоци „необичайно големи“ и добави, че някои от монетите са изпратени на борси.

Миньорите, изпращащи по-големи количества биткойн на борсите, за да ги разтоварят, може да окажат негативно влияние върху цените. Въпреки това, миньорите също имат възможност за разтоварване на монети чрез извънборсови (OTC) услуги за търговия вместо това, което няма същия пряк ефект върху пазарните цени.

Коментирайки новината, един потребител на Twitter в същата нишка предупреди за „Голяма корекция по пътя си“, докато друг посочи, че изтичането на миньори в района от 400 до 600 BTC „не е чак толкова“. 24-часовият обем на търговия с BTC надхвърли 18 млрд. долара днес.

„Пуловете са основно преминаващи обекти - т.е. наградите от блокове се получават почти веднага между техните миньори. Никога не съм виждал доказателства, че изтичането на портфейла е предсказващ индикатор за някакви пазарни движения. Имаш ли?" добави друг потребител.

По време на пресата в четвъртък (11:17 UTC), биткойнът все още е спаднал с повече от 1% през последните 24 часа след разпродажбата вчера, като в момента се търгува на стойност 11 292 щатски долара за монета. През последните 7 дни монетата е спаднала с почти 1%.

 

/cryptonews.com/

2020-09-13

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути