Начало Полезно BTC и Altcoin Pay нарастват бързо, според крипто фирмата за плащания BitPay
Обратно

Крипто валути

BTC и Altcoin Pay нарастват бързо, според крипто фирмата за плащания BitPay

Базираният в Атланта доставчик на услуги за крипто заплащане BitPay казва, че плащанията с биткойн (BTC) и altcoin се увеличават - броят на транзакциите на платформата му нараства с 4,6% през юни.

Според данните, публикувани от фирмата, 107 000 транзакции с крипто плащане са завършени в BitPay през юни, нов рекорд за годината.

Данните показват, че с изключение на март - най-новата крипто дупка, при която цените на BTC временно паднаха под 4000 щатски долара - обемите на транзакциите продължават да се покачват, с над 100 000 на месец от април, след приключване на 2019 г. с по-малко от 90 000 транзакции на месец.

Компанията е основана през май 2011 г. и също така управлява корпоративната платформа за крипто заплащане Copay.

Не е изненадващо, че повечето клиенти на BitPay използват BTC за плащания, въпреки че господството на токена отслабна много леко през последните няколко месеца, като спадна от над 92% в началото на годината до малко над 89% през юни. И докато биткойн кеш (BCH) беше избор на алткойните през януари, това заглавие вече принадлежи на ethereum (ETH), с почти 4%.

Фирмата също така твърди, че изпреварва най-близкия си съперник, Blockchain. Последният има почти 22% от пазарния дял, като BitPay твърди, че е близо до 38%.

И така, за какво харчат клиентите на компанията своите биткойни и алткойни? Данните на компанията показват, че лъвският дял се поема от финансови и интернет услуги, които в комбинация представляват малко под половината от общите плащания.

/cryptonews.com/

2020-08-31

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути