Начало Полезно 18% от запитаните американци са закупували криптовалута, повечето знаят само биткойн
Обратно

Крипто валути

18% от запитаните американци са закупували криптовалута, повечето знаят само биткойн

Близо 20% от запитаните американци са закупували криптовалути, но повечето от анкетираните хора са запознати само с биткойн (BTC) - и не знаят нищо за алткойните, заключи неотдавнашно проучване.

По поръчка на Coinflip, основен американски оператор на Bitcoin ATM, проучването включва 1 005 респонденти, чиито отговори показват, че 18,4% от американците са закупили или инвестирали в цифрови валути (криптовалути).

Освен това, изглежда, южната част на страната е по-наклонена към криптовалутите - 50% от анкетираните от Юга казват, че предпочитат да сключват сделки с криптовалути.

Даниел Полоцки, съосновател и изпълнителен директор на CoinFlip, е цитиран в съобщението за пресата:

„Има много сензационализъм около криптовалутите, но истината е, че те набират популярност сред американците, които търсят удобни, алтернативни финансови услуги. В много случаи те се използват от хора, които са ефективно изключени от основната банкова система поради огромните си такси за услуги и такси. "

Освен това проучването показа, че 81% от анкетираните са запознати с криптовалутите, но около 55% са чували само за биткойн и нищо за алткойни.

Като подробно съобщение, 14,5% от американците се считат за „твърди“ потребители на криптовалути със знания за три или повече криптовалути, различни от биткойн.

Той също така разкри, че 43,9% от криптовалутите са закупени от борса, докато биткойн банкоматите и личните транзакции на 28,2% представляват втория най-разпространен начин на закупуване на крипто.


/cryptonews.com/

2020-08-27

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути