Начало Полезно САЩ губят „технологичната студена война“, предупреждава съоснователят на Ripple
Обратно

Крипто валути

САЩ губят „технологичната студена война“, предупреждава съоснователят на Ripple

Съединените щати губят "технологичната студена война" за Китай поради своя строг регулаторен подход към компании, свързани с блокчейн и криптовалута, смята ръководителят на Ripple.

В статия за мнение за The Hill от 21 август Крис Ларсен, съосновател и председател на голямата компания за разплащания с криптовалути Ripple, заяви, че ръководството на дигиталната валута в Китай е „възможност веднъж на век“ да замени американския долар с цифровия юан като световна резервна валута.

Ларсен изложи основните причини Китай да спечели срещу САЩ в продължаващата технологична борба. А именно, Китай вече „постигна близо до универсална употреба на цифрови плащания“ чрез технически гиганти като Alipay и WeChat.

И докато Китай е „на върха“ да издава собствена цифрова валута на централната банка – цифровият юан - САЩ все още няма официална инициатива за цифров долар, отбеляза Ларсен и добави:

„Най-малко 65 процента от извличането на криптовалути е съсредоточено в Китай, което означава, че китайското правителство има мнозинството, необходимо за овладяване на контрола над тези протоколи и може ефективно да блокира или да обърне транзакциите.“

Ларсен спомена и разширяването на сигурността на Китай в Хонконг, твърдейки, че сега Китай е "единствената държава в света, която контролира два глобални финансови центъра."

За да оспори китайското технологично и крипто лидерство, САЩ „трябва да признаят, че силните американски компании за финансови технологии“ са в интерес на националната сигурност, заключи Ларсен.

Exec заяви, че САЩ трябва незабавно да започне инициативата за цифрови долари, за да бъде в крак с цифровия юан, като следващата стъпка е създаването на Силициевата долина като глобална централа за финансови технологии.

/cointelegraph.com/

2020-08-24

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути