Начало Полезно Най-накрая биткойн влиза в NASCAR, 6 години след Dogecoin
Обратно

Крипто валути

Най-накрая биткойн влиза в NASCAR, 6 години след Dogecoin

След неуспешния опит през 2014 г., логото на Bitcoin (BTC) най-накрая намери своето място (малко) в NASCAR, основния франчайз за автомобилни състезания в САЩ, след приложението за мобилни плащания Cash App, което също поддържа търговия с BTC, подписа многократно -годишна сделка с Ричард Петти Моторспорт.

Бизнесът ще служи като основен спонсор на Chevrolet Camaro, пилотиран от звездния шофьор Darrell 'Bubba' Wallace Jr. в продължение на пет събития, и асоцииран партньор по време на кампанията за купата на NASCAR Cup през 2020 г.

Cash App е разработено от базираната в САЩ компания за мобилни разплащания Square, основана и ръководена от добре познат биткойн бик, изпълнителния директор на Twitter Джак Дорси.

Пътуването на биткойн да направи своя отпечатък в NASCAR беше продължително и тежко, както могат да свидетелстват феновете на франчайзинга от Cryptoverse. През 2014 г. потребителите на BTC започнаха кампания в опит да сключат спонсорска сделка с друг водач на NASCAR - Алекс Боуман. Озаглавен Bitcoin23 по отношение на състезателния номер на спортиста, усилията са създадени, за да поставят логото на Bitcoin върху Toyota Camry на Боуман. Организаторите му имаха за цел да съберат най-малко 100 000 щатски долара, за да сключат пълна спонсорска сделка, правейки своето превозно средство с биткойн тематика за състезанието 29-31 август 2014 г. на мотоциклетиста в Атланта. За съжаление, криптовалутната кампания не даде очакваните резултати и през 2018 г. BK Racing, която беше екипът на Bowman по време на кампанията, беше закрита.

Въпреки това, през март 2014 г., потребителите на Dogecoin (DOGE) набраха някои DOGE 67 м, които по това време струваха около 55 000 щатски долара, за да спонсорират колата на шофьора Джош Уайз в състезанието на Talladega Superspeedway на NASCAR.

/cryptonews.com/

2020-07-17

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути