Начало Полезно PayPal прави тайни крипто „стъпки“
Обратно

Крипто валути

PayPal прави тайни крипто „стъпки“

Гигантът на плащанията PayPal потвърди, че е предприел "едностранни и осезаеми стъпки", за да "развие своите възможности" в областта на криптовалутите.

В писмо до Европейската комисия (ЕК) от март 2020 г. компанията не е направила подробности по тези стъпки, предприети от създаването на Libra на Facebook. През 2019 г. PayPal първоначално подписа необвързващо писмо за намерение да участва в асоциацията Libra, но напусна проекта през същата година.

Писмото е отговор на обществените консултации на ЕК относно изграждането на рамка на ЕС за пазарите на криптовалути.

Компанията също така заяви, че "непрекъснато наблюдава и оценява глобалните развития в крипто и блокчейн / разпределеното пространство".

„От особен интерес за нас е как тези технологии и криптовалути могат да бъдат използвани за постигане на по-голямо финансово включване и да помогнат за намаляване / премахване на някои от болните точки, които съществуват днес при финансовите услуги“, казаха те.

Освен това, гигантът за плащания добави, че "ще бъде в подкрепа" на хармонизиран подход на пазарите на ЕС относно приложимите изисквания за лицензиране или разрешение.
 

„Регулаторната рамка трябва да позволява пускането на пазара на иновативни продукти и услуги без ненужна регулаторна тежест, като същевременно предоставя яснота за регулиране, насоки и предпазни мерки“, заявиха от компанията.

PayPal твърди, че има повече от 300 милиона активни акаунта по целия свят и обслужва клиенти и фирми в 31 европейски юрисдикции, представляващи около 95 милиона търговци и потребители. Новината беше съобщена за първи път от The Block.
 

През юни в криптосферата се разпространиха слухове, след като няколко анонимни източници твърдяха, че PayPal планира да предложи покупка и продажба на криптовалути директно от PayPal и от приложението Venmo за мобилни разплащания, собственост на PayPal.

/cryptonews.com/

2020-07-21

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути