Начало Полезно Шефът на Ripple купува 1000 камери за наблюдение на улиците на Сан Франциско
Обратно

Крипто валути

Шефът на Ripple купува 1000 камери за наблюдение на улиците на Сан Франциско

Автор: cryptonews.com

Съоснователят и изпълнителен председател на Ripple, Крис Ларсен инвестира криптовалутата си за инсталиране на камери за наблюдение с висока разделителна способност около Сан Франциско, за нов доклад.

Според New York Times, Ларсен е платил да има инсталирана „мрежа от 1000” камери като част от усилията за намаляване на престъпността - особено кражбите - в американския град.

Ларсен каза, че вижда стремежа си като "алтернативна система за градска сигурност" и каза, че се надява това да стане "модел за други градове".

Медията цитира Ларсен като заявява,

„[Престъпниците] изобщо не се интересуват. Не ги интересува дали са видени. Нагло е. “

Ларсен каза, че е започнал да обмисля плана, след като колата на тъста му е била ограбена като са били счупени прозорците на колата.

Но решението му да действа е през 2011 г., след като „група мъже се качили в градината му и един от тях прерязал жиците на системата за домашна охрана, докато децата му спят вътре“, пише авторът на доклада.

Тогава Ларсен „решил, че му е достатъчно“.

Оттогава той е излял около 4 милиона щатски долара в закупуване на HD камери и плаща, за да ги поддържа.

/cryptonews.com/

2020-07-10

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути