Начало Полезно BlackBerry в партньорство с Intel, стартират система за откриване на  криптокражба
Обратно

Крипто валути

BlackBerry в партньорство с Intel, стартират система за откриване на  криптокражба

BlackBerry пуска крипто софтуер за откриване на криптокражба, фокусиран върху компютри, работещи с Windows 10.

Софтуерната компания и бившият производител на смартфони, BlackBerry, си партнира с Intel за стартиране на крипто и система за откриване на криптокражба базирани на търговски компютри с Intel.

Според съобщението, BlackBerry пусна "BlackBerry Optics v2.5.1100", която разчита на BlackBerry Optics Context Analysis Engine, или CAE, за да използва процесорната телеметрия от Intel Threat Detection Technology, за да предостави на предприятията напреднала система за злонамерен софтуер. Основната цел на този софтуер е да открие опитите за криптокражба.

Тъй като на практика няма въздействие върху процесора, организациите биха могли да използват софтуера за смекчаване и откриване на такива заплахи с „по-голяма точност и последователни резултати“. Софтуерът работи във всички видове натоварвания, изпълнявани в операционната система Windows 10.

BlackBerry цитира проучване, докладвано по-рано от Cointelegraph, наречено „Доклад за разследвания на нарушенията на данните на Verizon 2020“. Този доклад посочва, че около 10% от организациите са получавали (и блокирали) злонамерен софтуер за добив на криптовалута в даден момент през цялата година.

Джош Лемос, вицепрезидент на научните изследвания и разузнаването в BlackBerry Cylance, заяви, че предвид разходите, свързани с изкопаната криптовалута и плащанията на искания за извличане на софтуер за спад, криптовалутите се превръщат в „атрактивна опция“ за участниците в заплахата да генерират приходи:

„С нашите нови възможности за откриване и реагиране на криптокражба ние търсим да превърнем тази практика в минало, предоставяйки на предприятията и техните служители решение„ до ключ “, което ще им позволи да осуетят опитите за криптовалути и да гарантират, че техният софтуер и хардуер са използвани по предназначение. "

/cointelegraph.com/

2020-06-17

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути