Начало Полезно 40% от новите финтех фирми в Хонконг работят с Блокчейн
Обратно

Крипто валути

40% от новите финтех фирми в Хонконг работят с Блокчейн

Близо 40% от новите фирми за финтех, които са стартирали в Хонконг през последната година, работят в блокчейн сектора.

Блочкейн фирмите все повече доминират в сектора на финансовите технологии в Хонконг, като 39% от новите фирми стартират във финтех индустрията на страната миналата година, оперирайки с дистрибуторска технология или DLT.

Според Бюрото за финансови услуги и каси в Хонконг DLT представлява все по-доминиращ дял от новите финансови фирми в страната през годината спрямо 27% от 2018 г.

Блокчейн управлява големите бизнеси в Хонконг

Доклад от 1 юни, публикуван от министерството на финансите на Хонконг, предостави подробна снимка на ускоряващия се растеж на блокчейн в рамките на територията.

Блочкейн обхваща най-бързо развиващия се сегмент от финтех индустрията на територията, като 22 от 57-те финтех фирми, които стартираха в Хонконг през последната година, оперираха с DLT.

WealthTech съставлява втория най-бързо развиващ се сектор с 20% от новите финтех фирми, следван от плащания със 17% и InsurTech с 9%.

От април 2019 г. в доклада се отбелязва, че броят на финтех бизнеса, опериращи в Хонконг, надхвърли 600, включително издаването на осем лиценза за виртуални банки и четири виртуални застрахователи.

Според доклада корпоративните DLT решения включват най-големия подсектор на индустрията блокчейн на територията - представляващи 45% от разпределените книги на Хонконг.

/cointelegraph.com/

2020-06-08

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути