Начало Полезно Арт произведение със заглавие „Не мога да дишам“ се продаде за крипто на търг
Обратно

Крипто валути

Арт произведение със заглавие „Не мога да дишам“ се продаде за крипто на търг

Крипто артист продаде своето изкуство „Не мога да дишам“ за криптовалута в социална мрежа, поддържана от блокчейн.

Осиначи, самоук нигерийски дигитален и крипто художник, продаде най-новото си цифрово изкуство „Не мога да дишам“ на 31 май за 7 Etherum (ETH), около 1,703 долара в пресконферентен период на уебсайта на социалната мрежа блокчейн SuperRare.

Средствата отиват за кауза

Произведението на Осиначи отразява насилието в американския град Медиаполис и бе продадено за по-малко от шест часа на търг. Според художника част от постъпленията ще отидат за забележителна кауза. Той заяви, че: „Част от постъпленията от тази NFT ще отидат в движението Black Lives Matter.“

Осиначи беше първият по рода си нигерийски художник, който показваше произведения на изкуството на срещата на върха на Ethereal в Ню Йорк през 2018 г. Той също беше включен в кратък списък за наградата Bridgeman Studio Award 2019.

Както Cointelegraph съобщава по-рано, крипто изкуството може да се разглежда като инвестиция със също толкова потенциал, колкото всички други криптовалутни монети и жетони.

Пазар за изкуство, захранван с блокчейн

Всяко произведение на изкуството в SuperRare е създадено автентично от художник в мрежата. След това те са подкрепени от Ethereum blockchain, за да се провери произхода и да се проследи цялата история на парчето.

Художественото произведение беше токенизирано като незагряващ ERC-721 токен, крипто-колекционерски цифров артикул, който може да бъде търгуван или държан като дългосрочна инвестиция, тъй като е жетон, който е толкова уникален, колкото и самото произведение на изкуството. Художниците могат да избират или да поставят своите творения на търг или да продадат на определена цена.

/cointelegraph.com/

2020-05-31

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути