Начало Полезно Китайските граждани вече могат да наследят криптовалута
Обратно

Крипто валути

Китайските граждани вече могат да наследят криптовалута

Новият граждански кодекс на Китай ще включва криптовалута, като биткойн, за да бъде част от законното наследство.

Тринадесетият национален конгрес на народа и политическата консултативна конференция на китайския народ приключи на 28 май. Според новините на Синхуа, същия ден парламентът прие нов граждански кодекс; законодателен пакет, който включва защита на гражданските права на наследство, брак, собственост, личност, договор и нарушение.

Новият код гласи:

„Когато физическото лице умре, наследството е личната законна собственост, оставена от нея / него.“ Ликсин Ян, професор от Китайския университет Ренмин, каза на Китайската централна телевизия, че това означава „интернет собственост и виртуална валута също ще бъдат наследени“.

Довей Ван, основател на Primitive Ventures, също наскоро пусна в туитър, че потребителите на Биткойн трябва да се грижат повече за личните си ключове, независимо от новия закон.

Новият закон за наследството, който позволява на гражданите на Китай да предадат своите криптовалути и други виртуални активи на своите наследници, ще влезе в сила на 1 януари 2021 г., според доклада.

Както Cointelegrah съобщи по-рано, констатациите на съдебния процес в Китай показват, че Bitcoin е цифров актив и трябва да бъде защитен от закона.

/cointelegraph.com/

2020-05-29

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути