Начало Полезно 60% от купувачите на биткойн минават на алткойни според Coinbase
Обратно

Крипто валути

60% от купувачите на биткойн минават на алткойни според Coinbase

Основната борса за криптовалути Coinbase твърди, че въпреки че повечето от нейните потребители първоначално предпочитат биткойн (BTC), огромното мнозинство също продължава да търгува с алткойни и други цифрови активи.

„Сред клиентите с поне пет покупки, 60% започват с биткойни, но само 24% се придържат изключително към BTC.“

Това означава, че 60% от купувачите на BTC на Coinbase в крайна сметка минават на алткойни.

Като цяло твърди, че „над три четвърти“ от своите клиенти „в крайна сметка купуват други активи“ - а именно алткойни. Освен това Coinbase казва, че клиентите й „търгуват активи, различни от BTC, с приблизително 3% по-висока ставка, отколкото биха предположили техните относителни пазарни ограничения“.

Доминирането на пазарната капитализация на биткойн (почти 67% днес) е почти безспорно от самото му създаване, но изглежда, че твърденията на Coinbase сочат, че за някои хора BTC е врата за по-нататъшни инвестиции, като алткойните нарастват все по-често.

Авторът на блога написа, че Coinbase „вижда тенденция, при която бизите пазари показват увеличаване на интереса сред алтернативните активи“.

Това може да бъде по различни причини, размяната на обмена, "но едната е до голяма степен психологическа."

„Тъй като хората се чувстват добре с първоначалните си инвестиции в криптовалута (в биткойн), те се разклоняват, за да намерят други възможни категорични победители (както е видно печалбите за 2017 г.“)

Въпреки това, биткойнът остава най-сигурният вариант като безопасност на инвеститорите, според автора, който добави, че „обратната връзка е възможна, тъй като цените падат и страхът обхваща пазара (2018–2019 г.), така биткойн е обратно към на преден план. "

/cryptonews.com/

2020-05-15

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути