Начало Полезно Австрийски правителствен проект ще използва Blockchain да разбере къде се губи електроенергия
Обратно

Крипто валути

Австрийски правителствен проект ще използва Blockchain да разбере къде се губи електроенергия

Австрийското правителство подкрепя проект, който би позволил на гражданите да представят данни за топлинните точки на промишлени отпадъци за централно отопление, като получават токени като награда.

Австрийски проект е предназначен да използва блокчейн, за да помогне за намирането на горещи точки за отпадна топлина в градовете Виена и Грац.

Стартиран от Австрийския технологичен институт (AIT) на 12 май, HotCity създава система за геймификация, която да пренасочва горещи точки в града и ги канализира за осигуряване на обществено отопление.

Платформата ще използва блокчейн Ignis, част от екосистемата Ardor, разработена от швейцарската компания Jelurida.

Виена е домакин на една от най-големите мрежи за централно отопление в Европа, която осигурява топла вода чрез централизирани отоплителни линии в града.

Едно от предимствата на такава система е възможността да се използва отпадъчната топлина от промишлени процеси, за да се осигури на потребителите енергия. Това очевидно влияе върху енергийната ефективност и емисиите на CO2. Виенските доставчици на енергия претендират за намаляване на потреблението на енергия със 75% благодарение на тази система.

„Плюс енергийните райони“, които произвеждат повече топлинна енергия, отколкото консумират, обикновено могат да подават част от тази отпадъчна топлина в мрежата, повишавайки ефективността.

Но докато големите източници на отпадъчна топлина, като големите фабрики и центрове за данни, са лесни за идентифициране, по-малките източници остават неизползвани.

/cointelegraph.com/

2020-05-13

Публикувани наскоро

Шефът на Ripple купува 1000 камери за наблюдение на улиците на Сан Франциско

Съоснователят и изпълнителен председател на Ripple, Крис Ларсен инвестира криптовалутата си за инсталиране на камери за наблюдение с висока разделителна способност около Сан Франциско, за нов доклад.

Крипто валути