Начало Полезно KFC стартира пилотен блокчейн за цифрово рекламиране и медия
Обратно

Крипто валути

KFC стартира пилотен блокчейн за цифрово рекламиране и медия

KFC разработи пилотна програма за блокчейн в Близкия Изток за дигитална реклама на своите вериги.

Kentucky Fried Chicken разработи пилотна програма за блокчейн в Близкия изток, насочена към подобряване на дигиталната реклама и медии.

KFC Близкия изток очаква платформата, захранвана от блокчейн, да осигури по-голяма прозрачност във веригата за доставки на реклами, съобщава издание на новините AMEinfo на 29 април. Разгръщайки ата, комплатформпанията също така се стреми да адресира проблеми като сигурността и поверителността на рекламодателите, издателите и потребителите.

Програмата цели да покаже как блокчейн може да помогне за подобряване на обработката на данни, да увеличи видимостта и навлизането на марката и да оптимизира приходите от реклама. Освен това KFC се надява да разреши проблемите с измамите, като използва споделена база данни, базирана на блокчейн, където информацията за всички доставки и разположение на реклами се вижда, споделя и актуализира в реално време.

Озфе Зоралиоглу, главен маркетинг директор в KFC, Yum!, каза:

„KFC вече може да се възползва от подобрената видимост на данните в реално време и най-актуализираната информация - с пълна увереност, че информацията е автентифицирана, неправомерна и следователно достоверна.“

Ресторантите за бързо хранене експериментират с криптовалути

KFC преди това експериментира с нововъзникващи технологии като криптовалути. Още през 2018 г. KFC Canada представи нов елемент от менюто, Bitcoin Bucket, който клиентите могат да купуват само с Bitcoin (BTC).

Следвайки примера на KFC, Church’s Chicken на американската верига за бързо хранене започна да приема плащания в криптовалута Dash (DASH) на всичките си 10 места в Венецуела по онова време.

/cointelegraph.com/

2020-04-29

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути