Начало Полезно Този китайски ход може да помогне на местните миньори след разполовяването на биткойн
Обратно

Крипто валути

Този китайски ход може да помогне на местните миньори след разполовяването на биткойн

Китайска власт поиска официално разрешение на Пекин, за да му позволи да предлага излишъкът от електричество на "блокчейн индустрията" в региона - смята се, че това е код за миньори на bitcoin (BTC). Този ход може да има потенциални нови ефекти за по-широката криптовалута и би могъл да усети потенциално намаляване на разходите за извличане на BTC в продължение на следващото събитие за разполовяване на биткойн.

В официално съобщение на местната власт на Ya'an, град в западната част на китайската провинция Съчуан, градските власти заявиха:

„Централното правителство трябва да търси стратегически възможности с блокчейн индустрията да използва излишната хидроенергия.“

Въпреки че документът старателно избягва да прави пряко позоваване на биткойни или друг добив на криптовалути, Пекин смекчи позицията си за добив след сривът на криптовалутата през 2017 г.

През ноември миналата година Пекин премахна криптодобива от списъка на индустриите, които може да бъдат елиминирани.

И както подчертава японската медия Coin Post, се смята, че голям брой миньори на BTC са създали магазин в Ya'an, където сега се изгражда "blockchain hub". Съществуващото съоръжение, регистрирано като „блокчейн център за данни“ в региона, също се смята за напълно функционираща ферма за добив на биткойни.

Този ход може да бъде приет да съвпадне с поредното разполовяване на възнаграждението за биткойн, което се очаква да се извърши след две седмици. Китайските миньори вече са отговорни за най-големия дял на биткойн хешрейт или за изчислителната мощ на мрежата. Възможността да продължат да работят с евтина електроенергия, за да контролират по-ниските разходи, китайските компании биха имали предимство, докато това също може да забави падането на биткойните.

/cryptonews.com/

2020-04-28

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути