Начало Полезно Обемът на Чилииския LocalBitcoins достигна своя връх, предизвикан от пандемията
Обратно

Крипто валути

Обемът на Чилииския LocalBitcoins достигна своя връх, предизвикан от пандемията

Данните на LocalBitcoins показват, че седмичният обем на търговията с фиатна валута на Чили наскоро достигна нов връх.

Платформата за данни за пазара на криптовалути CoinDance показва, че обемът на LocalBitcoins в Чили достигна нов рекорд от над 330 милиона чилийски песо през седмицата, приключваща на 4 април.

Заслужава да се отбележи, че тези цифри също са повлияни от обезценяването на чилийското песо. Според данни на уебсайта за чуждестранна валута XE, валутата е спаднала с над 6,45% спрямо долара само през последните два месеца - и е загубила огромните 27% през последната година.

Според уебсайта за данни за пазара на криптовалути CoinLib, чилийската борса за криптовалути CryptoMarket също отбеляза значително увеличение на обема си на търговия през последните седмици. Ежедневният обем на търговията с щатски долари на платформата нарасна с близо 270% в сравнение с 30 март, достигайки около 281 000 долара.

Местните жители изглежда се обръщат към криптовалута, докато търсят актив, който може да защити спестяванията им от обезценяване.

Както подсказва обезценяването на фиатната валута, в момента Чили изпитва значителни икономически затруднения. Наскоро Bloomberg съобщи, че проблемите на страната се задълбочават допълнително от продължаващата пандемия COVID-19, която принуди Чили да блокира, налагано от полицията и армията. Все пак Bloomberg заявява, че планът очевидно работи:

„Досега има само 160 регистрирани смъртни случая в 18 милионата нация. Имаше 464 нови инфекции, обявени в сряда, в сравнение с пик от 534 на 16 април, което доведе до 11 296. Както навсякъде, истинската бройка вероятно е по-голяма. "

/cointelegraph.com/

2020-04-25

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути