Начало Полезно Марк Кубaн може накрая да хареса биткойн, ако стане удобен за потребителите
Обратно

Крипто валути

Марк Кубaн може накрая да хареса биткойн, ако стане удобен за потребителите

Американският милиардер Марк Кубан заяви, че може да промени позицията си към биткойн (BTC), ако това може да стане по-удобно за потребителите - и ако криптовалутата по някакъв начин може да се отърси от това, което той нарича разчитане на фиатните валути.

Марк Кубан, който е собственик на баскетболния франчайз на Dallas Mavericks, заяви, че въпреки че притежава биткойн, той все още смята, че криптовалутата е също толкова „ужасна“ инвестиция, колкото златото.

Въпреки това, в изявата си на „Помпост подкаст“ на Антъни Помплиано,  Кубан добави мнение заявявайки, че ще бъде готов да промени решението си, ако биткойн стане удобен за използване дори и от безмозъчните, че и „бабите“ да биха могли да го използват.

 

Той заяви,

 „Това трябва да бъде разбираемо от всички първо и след това можете да кажете, че е алтернатива на златото като складиране на стойност.“

Но Кубан заяви, че биткойнът има още повече пречки за преодоляване, ако иска да премине крачка напред, и да се превърне в жизнеспособен метод за обработка на основни транзакции.

„Трябва да можете да харчите [биткойн], защото в момента все още трябва да го конвертирате за всичко, което искате [за да купите]. И докато трябва да го конвертирате, вие все още сте зависим от фиат - независимо какво казвате. Мога да търгувам банани по-лесно като стока, отколкото мога да търгувам с биткойн. И все още мога да ям тези банани, преди да станат лоши. "

Дори златните кюлчета, заяви той, могат да бъдат използвани като „мебели“, но виртуалната природа на биткойн е както „красотата, така и неговият проблем“.

Той добави, че фактът, че има много разнообразни щандове за биткойни, само доказва колко трудно е да се използва.

Кубан заяви, че проблеми като минното възнаграждение наполовина, взаимното съперничество и минното дело са объркващи за повечето хора и отбеляза, че „не сме виждали, че приложенията за блокчейн наистина излитат“.

 

/cryptonews.com/

2020-04-20

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути