Начало Полезно Истинските тестове за дигиталния Yuan започват през май - китайски медии
Обратно

Крипто валути

Истинските тестове за дигиталния Yuan започват през май - китайски медии

Множество местни медии съобщават днес, че Китай започва първите си тестове за това, което трябва да се превърне в първата цифрова валута, издадена от централната банка в света, като тестовете в реалния свят идват през май.

В китайските търговски обекти се казва, че цифровият юан, известен в Китай като DCEP (Digital Payment Electronic Payment), първо ще види светлина в съвместен проект за субсидии за транспорт на работници в град Сучжоу - с партньорския партньор на Alibaba за електронно плащане Alipay и държавната банка - Земеделската банка на Китай.

Пилотския проект ще види 50% от субсидиите за транспортна такса, финансирани с плащания в цифрова валута, като останалите 50% ще бъдат платени за използване на конвенционални методи на финансиране.

Докладите, представени в търговски обекти като Sina и Duowei News, казват, че служители на местни правителствени агенции и институции, както и на държавни предприятия в района на Xiangcheng в Suzhou, ще бъдат първите хора в света, които използват токена през следващия месец.

В медиите също така се обосновават сведения, че Селскостопанската банка наистина е издала приложение за „тест портфейл“ в Шенжен, Ксионган, Ченду и Сучжоу - очевидно потвърждава твърденията на потребителите на Twitter и WeChat, разпространяващи се във вторник и сряда тази седмица, че предстоящо разпространение в тези четири градовете за изпитания бяха на път.

Сина заключава, че „новините за тестване в други региони вероятно постепенно ще нарастват в близко бъдеще“.

/cryptonews.com/ 

2020-04-17

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути