Начало Полезно Броят на биткойн „китове“ удари 2 годишен връх, тъй като акумулацията се ускорява
Обратно

Крипто валути

Броят на биткойн „китове“ удари 2 годишен връх, тъй като акумулацията се ускорява

Броят на биткойн (BTC)  „китове“ с най-малко 1000 BTC (6,9 милиона щатски долара) в портфейлите им е достигнал най-високата си точка за повече от 2 години, или почти 1850 лица, според ново проучване.

Освен това броят на „китовете“, активни на пазара по време на „фаза на натрупване“, не е толкова висок от края на 2015 г., заяви изследователят на крипто пазарите Glassnode в своя седмичен доклад. В действителност, според тях, броят на тези големи играчи всъщност се е увеличил преди срива на пазара в средата на март и „се ускори по време и след срива“.

В допълнение, докладът също така отбелязва, че увеличаването на броя на „китовете“ става особено интересно, в сравнение с последното събитие за въвеждане на биткойн за половината през юли 2016 г., което беше почти точката, при която броят на „китовете“ отново започна да намалява.

С други думи, според доклада, най-големите притежатели на BTC преди това са натрупвали монети преди разполовяването и са продавали монети, след като разполовяването е било извършено.

Въз основа на сегашния ръст на броя на „китовете“, докладът на Glassnode стигна до заключението, че „китовете остават уверени, че сега е подходящ момент за натрупване на BTC“ и че те вярват, че все още имаме „допълнително пространство за растеж“ напред.

Както беше съобщено по-рано, изглежда, че „китовете“ също са активни в Еthereum (ETH), втората по ценност криптовалута. Според криптовалутната компания Santiment, 100-те най-големи притежатели на Еthereum отново натрупват повече ETH маркери спрямо общата доставка на ETH, което предполага, че активът е „подценен“ и „голяма игра в средносрочен и дългосрочен план“.

/cryptonews.com/

2020-04-15

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути