Начало Полезно Antminer E3 на Bitmain ще продължи да добива Етер с нова актуализация
Обратно

Крипто валути

Antminer E3 на Bitmain ще продължи да добива Етер с нова актуализация

Докато някои машини за криптовалута се предполага, че се изключват поради нерентабилност, китайският гигант Bitmain продължава не само да разпродава новите си продукти, но и подобрява някои от по-старите си флагмански устройства.

Antminer E3, популярният миньор за ASIC, който се подозира, че ще остарял до април 2020 г., ще продължи да добива Ether (ETH) поне до октомври 2020 г.

По-рано Bitmain потвърди, че Antminer E3 ще спре да добива Ether

Според публикацията в блога на 30 март, животът на Antminer E3 се удължава със специално проектиран софтуер, стартиран от Bitmain. Според съобщението новият софтуер е разработен, за да позволи на миньорите да продължат да използват Antminer E3 „дори и след март 2020 г.“

По-конкретно, новият софтуер на Antminer E3 адресира проблемите с файл насочен ацикличен график (DAG), за първи път отчетен от добив на altcoin 2Miners през февруари 2020 г. Според 2Miners, растежът на DAG е основната причина за ограничаване на възможностите на Antminer E3s за добив Ether и Ethereum Classic (ETC) поради ограничения капацитет на паметта.

Докато впоследствие Bitmain потвърди проблема с растежа на DAG, като заяви, че паметта му с двойна скорост (DDR) се приближава до границата от 4GB, 2Miners изчислиха, че Antminer E3 ще спре грубо извличане на Ether на 8 април 2020 г.

Въпреки това, продължителността на Antminer E3 вече е удължена с новия софтуер, който директно адресира DAG проблема. Според Bitmain новият софтуер ще разшири използването на DDR памет, тъй като е необходимо повече пространство за обработка на DAG файлове.


/cointelegraph.com/

2020-03-30

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути