Начало Полезно Руското министерство на икономиката „иска да легализира крипто“ в Sandboxes
Обратно

Крипто валути

Руското министерство на икономиката „иска да легализира крипто“ в Sandboxes

Русия може да узакони криптовалутите за компании и инвеститори, работещи в нови, удобни за индустрията 4.0 регулаторни sandboxes.

По информация на вестник "Известия" Министерството на икономическото развитие на страната иска да добави редица нови разпоредби към законодателството, свързано с sandbox, внесено миналата седмица в Държавната Дума, парламента на страната.

Министерството иска да създаде „сателитен“ законопроект за освобождаване от съществуващите разпоредби относно събирането на данни, автономните превозни средства и използването на криптовалута, тъй като се опасява, че без тях блокчейн и други компании от индустрията 4.0 няма да могат да тестват своите продукти и услуги с достатъчно свобода.

Новите предложения на министерството, според "Известия", ще позволят на компаниите, на които е дадена зелена светлина, да работят в sandbox и да "тестват блокчейн технологията и криптовалутите"

Те също ще бъдат освободени от задължителните изисквания, поставени пред финансовите институции, свързани с минималния размер на капиталовите участия, размера на средствата, които трябва да запазят в резерва, и дори могат да избегнат необходимостта да докладват дейността си пред Централната банка.

Министерството също така предложи да се премахнат ограниченията на риска по заеми.

Едно потенциално препятствие обаче включва гореспоменатата Централна банка. В плановете на министерството е централната банка да действа като регулатор в sandboxes.

/cryptonews.com/

2020-03-29
  

 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути