Начало Полезно 13 000 южнокорейски банкомата с възможност за теглене на Litecoin
Обратно

Крипто валути

13 000 южнокорейски банкомата с възможност за теглене на Litecoin

Litecoin (LTC), криптовалутата, създадена от Чарли Лий, за да бъде „среброто за златото на биткойн“ през 2011 г., може да е на път да види по-голяма употреба в реалния свят, тъй като повече от 13 000 банкомата в Южна Корея дават възможност за изтегляне на LTC директно срещу корейски вон ( KRW).

Фондацията Litecoin заяви, че се е обединила с южнокорейския доставчик на криптовалути MeconCash за интегриране на litecoin в своята платформа M.Pay. След завършването на проекта се очаква интеграцията да позволи обменът на litecoin срещу корейски вон на хиляди банкомати в цялата страна.

Както бе посочено в съобщението, това отваря и нови възможности за задграничните корейци, които могат да използват litecoin за изпращане на парични преводи на приятели и семейство обратно в Южна Корея. След това средствата могат да бъдат изтеглени директно в брой от банкомат, което го прави по-удобно за хора, които нямат опит с криптовалута. Южнокорейският пазар на парични преводи струва приблизително 6 милиарда щатски долара годишно, се казва в съобщението.

„Това е само началото на ползотворно партньорство и потребителите могат да очакват в бъдеще да видят по-интересни сътрудничества между MeconCash и Litecoin Foundation“, добавя Фондацията.

Освен това Чарли Лий, който е и управляващ директор на Фондация Litecoin, нарече това партньорство "голяма стъпка" за Litecoin, тъй като разширява обхвата си в Южна Корея:

„Интеграцията на Litecoin в платформата на M.Pay и голямата мрежа от банкомати е голяма стъпка към разширяване на отпечатъка на Litecoin на южнокорейския пазар и ние сме развълнувани да си партнираме с MeconCash, тъй като те продължават да развиват платформата си и предлагат допълнителни услуги, чрез които Litecoin може да бъдете използвани - каза Лий.

Към времето на пресата в петък (13:07 UTC), LTC се търгува на USD 58, намалявайки с 5.6% през последните 24 часа и 21% за седмица.

/cryptonews.com/

2020-03-11

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути