Начало Полезно Сноудън и криптовалутите
Обратно

Крипто валути

Сноудън и криптовалутите

Бичият възглед на Сноудън за биткойн може да не е просто опортюнизъм на фона на срива на глобалния пазар.

През март 2018 г. той посочи, че „дигиталният недостиг“ е „фундаменталната иновация“ на монетата в показанията си по време на изслушване за бъдещето на регулирането на криптовалутите в САЩ.

През есента на 2019 г. Сноудън намекна, че може да се обърне към биткойн, за да заобиколи опита на правителството на САЩ да ограничи достъпа му до печалби от публикуването на неговата книга „Постоянен запис“.

Нещо повече, сървърите, които Сноудън беше използвал през 2013 г. за изтичане на хиляди документи на журналистите, бяха уж платени за използване на биткойн, макар че съобщаващият сигнал изрази опасения относно криптовалутата, характеризирайки нейния блокчейн като „опустошително публичен“.

През март 2018 г. той потвърди, че е използвал Monero, и потвърди подкрепата си за Zcash като „най-интересния“ алткойн след това на пазара поради „уникалната“ настройка за поверителност.

„Много по-големият структурен недостатък, е неговата публична книга“, казва той по онова време за Биткойн - с протестирането, че въпреки това „може би“ го е използвал, за да закупи сървърна инфраструктура за своите дейности, подаващи сигнали през 2013 г.

/cointelegraph.com/

  13/03/2020

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути