Начало Полезно Keш потребителите в Китай рискуват да получат коронавирус, банки дезинфекцират банкноти
Обратно

Крипто валути

Keш потребителите в Китай рискуват да получат коронавирус, банки дезинфекцират банкноти

Китайските власти водят неочаквана война с пари вследствие на избухването на коронавирус - на фона на опасенията, че заразените банкноти могат да разпространят смъртоносния вирус.

Централната народна банка на Китай (PBoC) стартира кампания, която в рамките на South China Morning Post ще последва, а други банки дезинфекцират използвани банкноти, запечатват и карантират до 14 дни, за да ограничат разпространението на заразата, която според съобщенията е убила почти 1700 души.

Защитниците на плащанията с криптовалута и блокчейн вероятно ще посочат този ход като друга причина, поради която дните на банкнотите са преброени - като според съобщенията китайските компании вече се насочват към решения, базирани на блокчейн, които позволяват на хората и бизнеса да плащат онлайн и да избягват разпространението на вируса чрез „ контакт с човек.

Последните изследвания от Съединените щати показаха, че смъртоносният вирус може да е в състояние да оцелее върху неодушевените предмети за много повече от седмица - и може да покаже особено дълголетие на метални и пластмасови повърхности.

Развитието може допълнително да насърчи китайския бизнес с надеждата да премине от парични към цифрови плащания.

Тъй като здравето и хигиената сега са от първостепенно значение в Китай и други страни, които се борят с вируса, мръсните парични средства вече са под заплаха от алтернативи от ерата на 4.0.

Медийните доклади твърдят, че големите гбизнес групи като Alibaba търсят да пуснат „безконтактни“ решения за програми за електронно плащане - за да помогнат на бизнеса да извършва плащания онлайн.

Като част от усилията на PBoC, персоналът в банките в цялата страна ще използва ултравиолетова светлина или високи температури за дезинфекция на банкнотите за юан, преди да бъдат поставени на склад.

/cryptonews.com/

2020-02-18

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути