Начало Полезно Един милион УЕФА билета ще бъдат разпространени чрез блокчейн през 2020 г.
Обратно

Крипто валути

Един милион УЕФА билета ще бъдат разпространени чрез блокчейн през 2020 г.

Футболните фенове в Европа ще се присъединят към ранно приетите блокчейн благодарение на нова инициатива на Съюза на европейските футболни асоциации (UEFA).

Според съобщение от 17 февруари, УЕФА ще разпространи над един милион билети за футболни мачове чрез мобилно приложение с активирана блокчейн система. Организацията твърди, че тази нова система за билети ще направи „влизането в стадиона гладко, безопасно и сигурно“.

Новото решение за мобилни билети на базата на блокчейн има за цел да предотврати дублирането и репликацията на билети чрез „QR кодове да се активират само чрез Bluetooth, след като феновете са в непосредствена близост до стадиона.“ Приложението ще бъде достъпно за изтегляне до края на май както за Android, така и за iOS устройства.

Билетите ще бъдат доставени не по-късно от седем дни преди мача и „УЕФА очаква да достави над един милион мобилни билети на феновете през всички 51 мача.“ УЕФА реши да приеме тази система в опит да улесни разпространението на билети до това, което се очаква да бъде най-търсената купа на УЕФА досега.

УЕФА заяви също, че цифровите билети ще помогнат за ограничаване на консумацията на хартия и ще бъдат по-удобни за футболните фенове:

„Привържениците, които купуват билети „Follow my team“, ще получат своите мобилни билети само след като техният отбор се е класирал за конкретен мач. Възможността да се доставят мобилни билети на феновете, близки до деня на мача, значително ще подобри пътуването на феновете, тъй като феновете вече няма да бъдат задължени да посещават пунктове за събиране на билети, за да обменят ваучери за билети. "

Инициативата надгражда успешното внедряване на системата за мобилни билети през август 2018 г. за футболния мач на УЕФА Суперкупата между Реал Мадрид и Атлетико Мадрид, проведен в Талин, Естония.


/cointelegraph.com/

2020-02-17

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути