Начало Полезно Японските законодатели искат САЩ да поставят цифровите валути в дневния ред на G7
Обратно

Крипто валути

Японските законодатели искат САЩ да поставят цифровите валути в дневния ред на G7

Япония усеща, че натискът от страна на Китай се увеличава с цифровия юан.

Според доклад на Ройтерс от 7 февруари, най-добрите законодатели в страната призовават правителството си да настоява за въвеждане на цифрови валути в дневния ред на G7 тази година.

Акира Амари - бивш министър на икономиката и виден член на управляващата Либерално-демократична партия - каза на група законодатели, свикани да обсъдят въпроса, че:

„Япония трябва да работи в тясно сътрудничество със САЩ. Като част от тези усилия, ние трябва да поискаме от САЩ да определят (цифрова валута) в дневния ред на G7 като председател. “

САЩ, който ръководи срещите на G7 през 2020 г., е в центъра на опасенията на Akari поради неговото мнение, че перспективата за дигитален юан може да оспори хегемонията на долара - и по този начин да увеличи глобалната мрежа от финансови и геополитически отношения, изградени върху неговата роля :

„Живеем в стабилен свят, воден от уреждане на долари. Как трябва да реагираме, ако подобна фондация се срине и ако (ходът на Китай) породи борба за валутно надмощие? "

В страна, която разчита в голяма степен на сетълменти, деноминирани в долари, други законодатели на високо ниво споделят притесненията на Akari, считайки, че цифровият юан може да забележи високо възприемане на икономиките в най-голяма степен.

Както се съобщава, Akari не е сам, според него проектът за цифрова валута (CBDC) на централната банка на Китай може да се превърне в мощен инструмент за мощност. Наскоро един американски журналист заяви, че:

„Китай може да принуди други държави да използват цифрови валути по подобен начин. Китай може да наложи плащания от нации с китайски централи или други подобрения в инфраструктурата, изградени по инициативата „Пояс и път“, да бъдат в китайската цифрова валута. Големи компании, които правят бизнес в Китай, биха могли да бъдат принудени по подобен начин. "

Въпреки че преследването на цифров долар все още остава до голяма степен теоретично, тази седмица член на управителния съвет на Федералния резерв даде знак, че институцията е по-отворена към идеята за CBDC, отколкото преди.

/Cointelegraph.com/

2020-02-08

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути