Начало Полезно Град Цермат в Швейцария вече приема данъчни плащания в биткойн
Обратно

Крипто валути

Град Цермат в Швейцария вече приема данъчни плащания в биткойн

Община Цермат, Швейцария - дом на емблематичния Матерхорн - вече е второто място в Швейцария, където данъкоплатците официално имат право да плащат данъците си в Bitcoin (BTC).

За да отключат новата опция за плащане на данъци, властите на Цермат си партнират с голямата швейцарска компания за крипто финансови услуги Bitcoin Suisse.

Bitcoin Suisse за конвертиране на Bitcoin в швейцарски франкове

Според съобщение на Bitcoin Suisse, Цермат започнал да приема биткойн като средство за плащане за местни данъци и транзакции на 28 януари 2020 г.

Чрез партньорство с Bitcoin Suisse, властите на Цермат вече могат да конвертират Bitcoin на данъкоплатците в швейцарски франкове чрез Bitcoin Suisse, който след това превежда сумата във фиатна валута в банковата сметка на общината.

По-конкретно местните данъкоплатци ще могат да плащат данъците си в биткойн чрез инструмент за продажба, инсталиран в кметството на Цермат или онлайн портал за разплащания. Въпреки това, за да плащат данъци с Bitcoin онлайн, данъкоплатците ще трябва да кандидатстват директно в данъчната служба на Цермат за решение за плащане с криптовалути, се отбелязва в съобщението.

Роми Бинер-Хаузер, кметът на Цермат, посочи, че новата опция за плащане на данъци има за цел да отговори на засиленото търсене на данъчни плащания на базата на биткойн:

„Иновативният, пионерски дух е една от запазените марки на Цермат, затова сме щастливи да подкрепим жителите в предоставянето на необходимите им решения.“

Град Зуг стана първият в Швейцария, приел биткойн плащания през 2016 г., съобщи Bitcoin Suisse. Както съобщава Cointelegraph, столицата на крипто долината на Швейцария започна приемането на биткойн плащания за някои градски услуги, като например публични услуги, през май 2016 г. Плащането бе ограничено до 200 франка на стойност в Bitcoin.

Докато Швейцария продължава да разширява индустрията си за крипто-финансови услуги по отношение на данъчните плащания, задвижвани от биткойн, наскоро някои глобални власти смятат подобна опция за твърде рискована поради високата нестабилност на биткойн.

/cointelegraph.com/

2020-01-30

Публикувани наскоро

Биткойн миньорите са продали с 63% повече монети, отколкото са генерирани за един ден

С вчерашната корекция в ethereum (ETH) и много DeFi токени, които също се преливат в биткойн (BTC), биткойн миньорите продават BTC 844 (USD 9,5 млн.) За един ден, или 63% повече монети, отколкото са генерирали за същия период от време.

Крипто валути