Начало Полезно Създател на портфейл предлага $ 250 000 за всеки, който може да пробие „Hack-Proof“
Обратно

Крипто валути

Създател на портфейл предлага $ 250 000 за всеки, който може да пробие „Hack-Proof“

Доставчикът на услуги за студено съхранение с криптовалута за GK8 предлага бонус до 250 000 долара на първия човек, който може да хакне продукта му.

GK8 - който представя своето решение като „защитен от хакове цифров трезор“, който няма нужда от пряка или непряка връзка с интернет - ще постави 14 Bitcoin (BTC) (над 125 000 долара по време на пресата) в портфейла си. Всеки, който успее да пробие портфейла, ще вземе всички койни, плюс допълнителна награда в размер на 125 000 долара.

Програмата за награди ще продължи от 3 февруари (9:00 ч. EST) до 4 февруари 2020 г. (9:00 ч. EST).

Базираната в Израел GK8 твърди, че нейното решение за по-висока сигурност за съхранение на цифрови активи ще позволи на банките и други институции да имат пълен достъп и да управляват своите криптовалути и свързаната с тях информация, без да се налага да се свързват към мрежата.

Сайтът на фирмата твърди, че продуктът е проектиран така, че „да сведе до минимум атакуващата повърхност на портфейла и да блокира влиянието на нападателите върху критични за сигурността компоненти“.

Сред списъка на рисковете, които цели да смекчи, GK8 посочи спонсорирани от държавата атаки и скрити APT (напреднала постоянна заплаха) кибер заплахи.

Основател на Zcash (ZEC) и изследовател на криптографията професор Еран Тромер е одобрил проекта, твърдейки, че решението за студен портфейл, разработено от GK8, ще постави нов стандарт за предлагане на криптовалути с висока степен на сигурност. Той обясни начина, по който фирмата е проектирала портфейла с минимизирана повърхност за атака, като отбелязва, че той работи чрез:

„Имайки само изходяща еднопосочна комуникация и след това изграждане на останалата част от криптографските протоколи около нея, използвайки многостранни изчисления, валидиращи протоколи, предаване на политики към околната среда, като в същото време предотвратявате инжектирането на злонамерени входове от интернет обратно в студения портфейл . "

В индустрия, която винаги трябва да е с една крачка пред потенциалните вектори на заплахите, програмите с награди служат като полезен „стрес тест“ за фирмите за криптовалута, за да проучат сигурността на своите решения.

През декември 2019 г. децентрализираният протокол за обмен на AirSwap обяви стартирането си на програма за борба с бъгове с награди до 20 000 Dai (DAI), без да определя ограничение на времето за търсене на грешки.

По-рано през октомври MakerDAO беше подканен да отстрани критична грешка, която би могла да доведе до пълна загуба на средства за всички потребители на платформата. Потребителят на HackerOne lucash-dev разкри доклад, разкриващ критична грешка в планирания ъпгрейд на MakerDAO, и беше възнаграден за усилията с 50 000 долара.


/cointelegraph.com/

2020-01-28

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути