Начало Полезно Крадци отварят биткойн банкомат - оставяйки редовен банкомат непокътнат
Обратно

Крипто валути

Крадци отварят биткойн банкомат - оставяйки редовен банкомат непокътнат

Американски мениджър на магазини беше оставен озадачен, след като крадци изпълниха усъвършенстван план за открадване на банкомат за биткойн, който „не се справял добре“ - оставяйки пълен с пари конвенционален банкомат.

Полицията във Филиделфия заяви, че двама мъже са използвали щанги, за да отворят „биткойн машина“ в ранните часове на 21 януари и пуснаха кадри за видеонаблюдение на инцидента.

Виж тук: https://youtu.be/GAj3A2VKDBA

Видеото показва как двамата мъже пристигат с кола, след което влизат в магазина на Quick Mart в района на града Mayfair и отварят машината, за да извадят от устройството това, което изглежда като каса - преди да си заминат.

Полицията все още издирва заподозрените, но управителят на магазина предположи, че разбойниците може да са направили грешен избор.

CBS Local цитира мениджъра Хашид Алсаиди, като заявява, че „това, което го изненада“ е фактът, че разбойниците „не са докоснали [конвенционалния] банкомат, който е бил на една ръка разстояние“.

Алсаиди заяви, че банкоматът за Bitcoin „не е много популярен“ и не вярва, че нападателите „се тръгнали с много“.

Изглежда обаче, нападателите са знаели нещо за Bitcoin и вътрешната работа на крипто банкоматите.

Мениджърът добави,

„Изглеждаха като че знаят какво правят. Беше толкова бързо […] Те дойдоха и просто го отвориха. ”

Тъй като биткойн банкоматите стават все по-често срещани, изглежда, че повече крадци се насочват към машините - въпреки че някои от тези криминално ранни осиновители са по-успешни от други. Двама американски крадци излязоха от търговски център във Вашингтон с биткойн банкомат, увит в одеяло през август 2019 г.

/cryptonews.com/

2020-01-27

 

 

 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути