Начало Полезно Южна Корея смята да наложи 20% данък върху дохода на криптовалутите
Обратно

Крипто валути

Южна Корея смята да наложи 20% данък върху дохода на криптовалутите

Министерството на икономиката и финансите на Южна Корея обмисля да наложи 20% данък върху доходите от транзакции с криптовалута.

Според доклад, публикуван от местния англоезичен информационен бюлетин The Korea Times на 20 януари, според съобщенията министерството е разпоредило на службата си за доходи да преразгледа данъците за криптовалута. Korea Times цитира анонимен служител, който съобщава, че министерството не е финализирало плана си, но отбеляза, че правителството може да наложи 20% данък върху крипто доходите.

Новините за предложената ставка следват съобщения по-рано този месец, че Южна Корея изготвя данъчен режим за печалби, реализирани от търговия с криптовалути.

Крипто данъчната яснота е много необходима

Някои спекулират, че правителството може да категоризира печалбите, получени чрез търговия с криптовалута, като „друг доход“, а не капиталова печалба. Другата категория доходи включва също печалби, направени от лекции, лотарийни покупки и награди.

В Южна Корея е необходима явна схема за данъчното облагане на криптовалутите. Това стана особено очевидно, когато в края на декември основната местна борса за криптовалута Bithumb обяви, че обмисля административни съдебни дела за данъчна сметка на стойност 68,9 милиона долара, която според нея няма правно основание. По-скорошни доклади сочат, че фирмата е решила да предприеме действия и да вземе данъчните власти пред съда.

Както Cointelegraph илюстрира в специална задълбочена статия, регулирането на криптовалутите в Южна Корея е наблюдавало значителни промени, след като Park Yong-jin, член на Комитета за национална политика от управляващата Демократическа партия, въведе първата в историята политика за данъчно облагане на криптовалутите през 2017 г.

През 2019 г. комитетът за национална политика на Народното събрание одобри законопроект, който ще даде повече легитимност на цифровите активи, като ги подложи на по-голям контрол от страна на правителството.

/cointelegraph.com/

2020-01-22

 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути