Начало Полезно Клиентите на Rakuten могат да използват своите точки от програмата за лоялност, за да купят крипто
Обратно

Крипто валути

Клиентите на Rakuten могат да използват своите точки от програмата за лоялност, за да купят крипто

Японският гигант Rakuten позволява на своите клиенти да преобразуват своите точки за лоялност на Rakuten Group в основни криптовалути като Bitcoin (BTC).

Според официално съобщение на 24 декември тази възможност е достъпна за потребителите на Rakuten в Япония, които имат акаунт в Rakuten Wallet, дъщерно дружество за криптовалута на Rakuten.

Компанията казва, че клиентите й могат да конвертират точките си за лоялност в три различни криптовалути, включително Bitcoin, Ether (ETH) и Bitcoin Cash (BCH).

Минималната покупка на криптовалута е 0,90 долара

С една Супер точка Ракутен на стойност една японска йена (приблизително 0,009 долара), потребителите трябва да разполагат с поне 100 такива точки, за да отговарят на минимума за размяна. Крипто активите не могат да бъдат преобразувани обратно в Супер точки Rakuten и сумата на ежедневните и месечните транзакции е ограничена съответно на 30 000 точки и 100 000 точки.

Cointelegraph се свърза с Ракутен, за да разбере повече подробности за мащабите на програмата си за лоялност, но все още не е получил отговор в момента на пресата. Тази статия ще бъде актуализирана в очакване на нови коментари.

Стартирайки тази нова услуга, Rakuten Wallet очевидно има за цел да стимулира приемането на криптовалута, като същевременно насърчава своята програма за лоялност. Компанията казва в съобщението:

„Rakuten Wallet се надява да намали бариерите за навлизане в търговията с криптовалути, като предостави лесен и по-достъпен начин за стартиране на нови потребители, включително начинаещи потребители, които се интересуват от търговия с крипто активи, без предишен опит.“

Стартирайки своята виртуална валутна борса през март 2017 г., Ракутен е известен с придобиването на основна японска криптовалута за всички биткойни през 2018 г. Често наричана „Японския Аmazon“, Rakuten e на стойност над 14,5 милиарда долара към края на декември 2019 г.

Rakuten не е единствената компания, която позволява на потребителите в Япония да обменят точки лоялност за крипто. През август 2019 г. криптоборсата bitFlyer си партнира с технологичната компания Tpoint Japan, за да даде възможност на японските си клиенти да конвертират точки от програмата за лоялност в Bitcoin, както и да спечелят награди за плащането в криптовалута.

/cointelegraph.com/

2019-12-26

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути