Начало Полезно Венецуела и Аржентина поставят нови седмични рекорди за обем на търговия с Bitcoin P2P
Обратно

Крипто валути

Венецуела и Аржентина поставят нови седмични рекорди за обем на търговия с Bitcoin P2P

Седмичните обеми за търговия на Bitcoin (BTC) на платформата за търговия Peer-to-peer (P2P) LocalBitcoins във Венецуела и Аржентина достигнаха нови максимуми през всички национални валути.

Уебсайтът за данни на криптовалута CoinDance показва, че обемът на търговията на LocalBitcoins с местна фиатна валута в Аржентина и Венецуела достигна нови рекордни стойности.

Според данните на уебсайта, седмицата, приключваща на 21 декември, трансферира над 32,6 милиона аржентински песос (което е еквивалентно на около 544 905 долара), търгувани в платформата, или с 34% повече от записа, регистриран преди две седмици.

Във Венецуела, от друга страна, над 248 милиарда боливара (около 24,8 милиона долара) са търгувани на LocalBitcoins през същата седмица, близо 15,6% повече от рекордното количество, регистрирано през предходната седмица.

Биткойн се използва за бягство от политиката на централната банка

Както Cointelegraph съобщи в началото на ноември, обемите на P2P търговия във Венецуела започнаха да поставят рекорди след предприетите от местната централна банка мерки за ограничаване на притока на биткойн. По-конкретно, регулаторът реши да забрани на аржентинците да купуват BTC с кредитни карти, след като също забрани да купуват повече от 200 долара на месец.

Мерките за контрол на капитала се появиха, след като в средата на септември банката обяви намерението си да увеличи паричната база на песото с 2,5% на месец през следващите два месеца.

Гражданите на Венецуела, от друга страна, очевидно използват биткойн, за да избегнат екстремната инфлация на боливара. Увеличаващият се обем може също да бъде подтикнат от докладите от края на септември, че местната централна банка, която проучва възможностите за държане на биткойн и етер (ETH) в своите каси.

/cointelegraph.com/

2019-12-29

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути