Начало Полезно Шефът на Ripple: 50% от световните топ 20 банки ще търгуват с цифрови активи през 2020 г.
Обратно

Крипто валути

Шефът на Ripple: 50% от световните топ 20 банки ще търгуват с цифрови активи през 2020 г.

Фиатните средства ще станат дигитални през 2020 г., като 50% от най-големите световни банки в света са готови да работят с дигитални активи, казва Брад Гарлингхаус, изпълнителен директор на Ripple.

Гарлингхаус прогнозира, че половината от първите 20 най-големи банки в света активно ще държат и търгуват с цифрови активи през следващата година, докато конвенционалните валути ще се дигитализират.

В публикация, където екипът на Ripple сподели прогнозите си за 2020 г., шефът на Ripple каза, че вярва, че поне една валута, която не е от Г-20, ще стане напълно дигитализирана, като аржентинският песо е посочен като възможен кандидат.

Шефът на Ripple също напомня на читателите, че „първата истинска публична ангажираност с цифрови активи започна едва преди няколко години през 2017 г.“

Старшият вицепрезидент на развиващото се дъщерно дружество Xpring на Ripple, Итън Биърд, също заяви, че през 2020 г. поне една централна банка ще предприеме удар с пускането на цифров фиат.

Ръководителите на Ripple вярват, че през 2020 г. предстоят нови технологични пробиви и приложения за цифрови активи, като развитието на крипто индустрията продължава. Все по-бързият темп на приемане на институции ще помогне на блокчейн и цифровите валути да продължат „да се очертават като основи на финансовото бъдеще на света“, казват те.

Приемането на институциите ще помогне на технологията да оцелее дългосрочно, казва Ripple. Компанията очаква вълна от приемане през следващата година, тъй като традиционните фирми започват да използват блокчейн и дигитални активи, особено надеждни търговски марки като State Street или Bank of New York, обърна се Брейн Мадиган, ръководител на глобалните институционални пазари на Ripple.

Предполагаемо, компанията прогнозира добра година за токена XRP. Но Ripple също така смята, че други маркери също ще се радват на скока на популярността.

/cryptonews.com/

2019-12-20

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути